Gør din terrasse vinterklar

Gør din terrasse vinterklar

Efterårsferien står for døren og dermed lidt ekstra tid for mange. Måske din terrasse skal klargøres til vinteren?

Hvorfor skal du rense terrassen?

Mindst to gange om året bør du rense din terrasse og havemøbler. På den måde bliver den/de ved med at være pæne i længere tid, og du sparer mange penge. For hvis ikke terrassen og dine havemøbler bliver plejet korrekt, bliver du nødt til at forny dem før eller senere.

Sæt dig for at rense havemøblerne og terrassen mindst en gang om foråret, men også yderligere en gang om efteråret. Hvis du har renset terrassen om efteråret, skal der skrubbes mindre om foråret. Fordelen er åbenlys: Om foråret, når solen igen viser sig og lokker dig ud på terrassen, kan du med ganske få arbejdsgange igen nyde opholdet på din terrasse og i møblerne.

Her er vores liste til din efterårsrengøring af udearealet:

Havekrukker

Smid gamle visne blomster og planter væk. Efteråret er det rigtige tidspunkt til at bringe ikke-vinterhårdføre krukkeplanter i vinterhi. Sæt dem ind i have- eller drivhuset, i kælderen, garagen eller et andet sted, som opfylder planternes krav om vinteren. Husk evt. at vande dem inden de stilles ind. De krukker der ikke længere indeholder planter stilles væk, så de ikke laver grimme mærker på terrassen.

Havemøblerne

Giv alle havemøbler en rengøring inden de gemmes væk og sørg for at de er godt tørre inden de evt. stables. Wood Cleaner blandes i en spand i forholdet 1:50 og er til den grove rengøring. Allround Cleaner er til den lette rengøring.

Havehynderne, puder, tæpper og løbere gives en ordentlig omgang Freshen Up, og lad dem tørre grundigt op inden de gemmes væk. Måske skal de en tur indenfor over et tørrestativ, så du er helt sikker på at de ikke er fugtige.

Ryd alle terrassemøbler og øvrige ting væk.

Fjern ukrudt

Fjern ukrudt mellem terrassefliserne eller terrassebrædderne. Det er hårdt arbejde, men du bliver glad for ikke at skulle se på ukrudtet hele vinteren. Der findes også nu elektriske ukrudtsbrændere, så du ikke risikerer at antænde visne blade.

Fej terrassen

Fjern først alle de visne blade med en løvrive eller løvpuster. Fej derefter sand, pollen og rester fra ukrudt op med en kost.

Rengøring af terrasse

Gør hele terrassen godt våd med en haveslange. Påfør opblandet Wood Cleaner og lad det virke i 5 minutter. Derefter skrub med en stiv kost eller børste og skyl efter med rigeligt vand. Du kan med fordel tage et lille område af gangen, så det ikke tørrer ind inden du skrubber. Det nemmeste tidspunkt er faktisk at gøre møbler og terrasse rent efter regnvejr, fordi der er overfladen lidt opblødt og dermed nemmere at rengøre. Hvis du har udstyret, så kan du også skyde genvej med skrubningen med en elektrisk terrasserenser med børste (ikke højtryk).

 

The RE-ZIP loop

Returner og bliv belønnet!

Vælg RE-ZIP for at redde planeten fra endnu en engangsemballage og modtag en rabatkode som tak. Når du returnerer din RE-ZIP, vil den blive genbrugt igen og igen...

Efter du har modtaget din ordre, skal du blot folde den tomme RE-ZIP sammen og aflevere den sådan her:

 • 1

  Find Returpunkt

  Find et Returpunkt i RE-ZIP appen

 • 2

  Scan

  Scan RE-ZIP QR-koden ved Returpunktet for at modtage din rabatkode

 • 3

  Returner

  Returner den tomme RE-ZIP ved Returpunktet kvit og frit