Sådan vasker du din hovedpude - hygiejnisk

Sådan vasker du din hovedpude - hygiejnisk

Din hovedpude er en vigtig del af din nattesøvn, men den kan også blive klam og ubehaglig - Især i sommervarmen kan puden blive fugtig og tiltrække skimmelsvamp og husstøvmider. For at undgå disse problemer er det vigtigt at vaske den regelmæssigt, gerne mellem 2-4 gange årligt.  I denne guide vil vi dele tips til, hvordan du vasker din hovedpude på den mest hygiejniske måde.

Hvis din pude er lavet af memory-foam, så kan den desværre ikke vaskes. Spray derfor ekstra ofte med Freshen Up, så du sørger for at de gode levende bakterier har ”overtaget” i din pude.

Hvorfor skal du vaske din pude?

Når du sveder om natten, afgiver du fugt til dit sengetøj, og din pude absorberer denne fugt sammen med forskellige former for skidt. Efter noget tid kan puden derfor blive en blanding af støv, fedt, cremer, voks, døde hudceller og andre ubehageligheder, hvilket kan resultere i en ubehagelig lugt og endda skimmelsvamp. Dette er især relevant i varme perioder som sommeren. Derfor er det en god idé at vaske din pude indimellem.

Hvor ofte skal du vaske puden?

Mange anbefaler at vaske hovedpuden to gange om året, men behovet varierer afhængigt af hvor meget du sveder og din følsomhed over for lugte og hygiejne. Det er en god idé at kigge på din pude fra tid til anden og vurdere, om den virker ulækker eller fugtig.

Hvordan vasker du en hovedpude?

Måden du vasker din hovedpude på, afhænger af fyldet. Der findes tre typer hovedpuder: puder med naturfyld som dun og fjer, puder med syntetisk fyld og skumpuder/memoryfoam.

Puder med dun/fjer:

 1. Læs vaskeanvisningen på puden.
 2. Inspektion puden for huller eller fjer, der kan ryge ud under vasken. Hvis du er i tvivl, kan du vaske puden i et pudebetræk med tætlukket lynlås.
 3. Vask gerne to hovedpuder samtidig for at stabilisere vasken.
 4. Håndter eventuelle blodpletter ved at blødgøre dem med koldt vand.
 5. Vask ved 60 grader, hvis puden kan tåle det. Brug Byoms Wool & Silk helt uden enzymer, der skånsomt men effektivt vasker puden uden af nedbryde dun og fjer.

 

Sådan tørrer du en pude med dun/fjer:

 1. Hvis muligt, brug en tørretumbler med en maksimal temperatur på 60 grader. Tørring ved for høj varme kan fjerne dunenes naturlige fedtlag og reducere pudens luftighed.
 2. Læg 2 tennisbolde, tørrebolde eller lignende i tørretumbleren for at forhindre at dun/fjer samler sig i klumper.
 3. Ryst puden hver 15-20 min i tørretumbleren for at fordele fyldet jævnt og sikre fuldstændig tørring.
 4. Når puden er helt tør, kan du hænge den ud for at sørge for at den er helt tør og så giver det puden en frisk følelse inden brug.

 

Puder med syntetisk fyld:

Puder med syntetisk fyld kan vaskes og tørres på samme måde som puder med naturfyld med samme vaskemiddel Wool & Silk.

 

Sådan forlænger du levetiden på din hovedpude:

 1. Ryst puden grundigt hver morgen for at bevare dens form og luftighed.
 2. Sørg for, at den side af puden, hvor dit hoved hviler, er opad og fri for sengetæpper eller dyner.
 3. Hæng puden udenfor en gang om ugen og ryst den for at friske den op. Lad den eventuelt hænge et overdækket sted natten over.
 4. Brug to pudebetræk for bedre beskyttelse, og vask dem regelmæssigt i stedet for puden.
 5. Placer et håndklæde over puden, især når det er varmt eller hvis du sveder meget.
 6. Spray den hver eller hver anden dag med Freshen Up.
 7. Overvej at bruge vores Sleep Mist, der bl.a. indeholder æteriske olier fra tea tree og lavendel for at bekæmpe husstøvmider og probiotika til reducere dårlige bakterier og allergener mellem vaskene.

 

Konklusion:

At holde din pude ren er afgørende for at bevare en god nattesøvn og undgå skimmelsvamp og husstøvmider. Ved at følge de rigtige vaske- og tørreinstruktioner kan du bevare din pude i god stand i lang tid. Husk at vurdere dine individuelle behov og vaske puden regelmæssigt for at opnå den bedste søvnkvalitet og sundhed.                                                                                            

The RE-ZIP loop

Returner og bliv belønnet!

Vælg RE-ZIP for at redde planeten fra endnu en engangsemballage og modtag en rabatkode som tak. Når du returnerer din RE-ZIP, vil den blive genbrugt igen og igen...

Efter du har modtaget din ordre, skal du blot folde den tomme RE-ZIP sammen og aflevere den sådan her:

 • 1

  Find Returpunkt

  Find et Returpunkt i RE-ZIP appen

 • 2

  Scan

  Scan RE-ZIP QR-koden ved Returpunktet for at modtage din rabatkode

 • 3

  Returner

  Returner den tomme RE-ZIP ved Returpunktet kvit og frit