Vask tøjet mindre og mere ressourcevenligt

Vask tøjet mindre og mere ressourcevenligt

Skrevet af Rikke Stein Omby

Vask tøjet mindre og mere ressourcevenligt!

Vaskemaskinen og tørretumbleren er hårde ved dit tøj. Hvis du vasker med omtanke, kan det skåne både dit tøj og miljøet. Miljøbelastningen ved tøj ligger ikke kun i produktionen. Tal fra Business for Social Responsibility https://taenk.dk/test-og-forbrugerliv/hus-og-have/toejvask-saadan-passer-du-paa-dit-toej og  https://e-csr.net/eco-fashion-ecology-28031/  viser, at 40 procent af et stykke tøjs miljøpåvirkning finder sted, efter det har forladt butikken.

Hvorfor vaske dit eller familiens tøj, når det ikke er synligt snavset? Mange har til vane at smide tøjet til vask, når det kun har været brugt en enkelt dag eller måske blot et par timer. Men tænk over det næste gang du tager dit tøj af. Skal det til vask? Eller skal det blot genopfriskes og tilbage i skabet? Tænk på den tid du sparer ved ikke hele tiden at skulle vaske og tilmed vil dit tøj holde længere.

Hos byoms, har vi udviklet vores unikke FRESHEN UP – PROBIOTIC ODOUR REMOVER spray, der med gavnlige bakterier går ind på en naturlig måde og fjerner dårlig lugt i tøjet.

Hæng tøjet på bøjle, gerne i frisk luft og spray FRESHEN UP på de udsatte steder. Efter en times tid, hænges tøjet tilbage i skabet i stedet for at blive smidt i vasketøjskurven. Hvis tøjet er blevet krøllet, eller ude af facon med ”knæ” og ”albuer”, kan man køre let hen over det med en steamer eller et strygejern.

 • Tag sprayen med på rejsen og spar på bagagen
 • Tag sprayen med på kontoret, måske du har haft et hårdt møde og skjorten lugter lidt eller du har spildt lidt kaffe?
 • Lær dine børn at bruge sprayen. Mine børn på 12 og 15 spørger tit, ”hvor er byoms”? Og nu har de hver fået én i deres sportstaske

   

  Når tøjet trænger til vask, for det gør det jo ind i mellem. Har vi i byoms udviklet vaskemidler der 100 % sikkert, hurtigt, skånsomt og effektivt fjerner snavs og reducerer ubehagelige lugte. Vaskemidlerne er super koncentrerede, baseret på økologiske planters aktive stoffer og tilsat levende gavnlige bakterier (probiotika). Vaskemidlerne er bionedbrydelige og derfor ikke skadelig for mennesker og miljøet.

  Vi har vaskemidler til ethvert behov:

  byoms SPORT – SPORT WASH – særligt velegnet til farvet, syntetisk tøj

  byoms FASHION – DELICATE WASH – særligt velegnet til sarte tekstiler som uld og silke samt lingeri

  byoms HOME – SENSITIVE – NEUTRAL særligt velegnet til hele familiens tøj, linned, håndklæder og øvrige tekstiler der vaskes op til 60 grader

   

  Vores energivenlige vaskeråd er desuden at sørge for at fylde maskinen helt op (uden at proppe den), hermed slides tøjet mindre og der bruges mindre vand pr. kg tøj. Undgå at overdosere, da vaskemaskinen hermed vil bruge mere vand til at skylle alt sæben ud. Hæng tøjet til tørre i stedet for at bruge tørretumbleren, det både slider på tøjet og bruger strøm.

  byoms energivenlige vaskeråd:

  • Vask mindre, genopfrisk tøjet i stedet for at smide til vask
  • Tag byoms FRESHEN UP spray med på rejsen eller på kontoret
  • Lær dine børn de nye vaskevaner
  • Fyld maskinen helt op og vask med byoms unikke skånsomme vaskemiddel med probiotika
  • Undgå at overdosere
  • Hæng tøjet til tørre   
  The RE-ZIP loop

  Returner og bliv belønnet!

  Vælg RE-ZIP for at redde planeten fra endnu en engangsemballage og modtag en rabatkode som tak. Når du returnerer din RE-ZIP, vil den blive genbrugt igen og igen...

  Efter du har modtaget din ordre, skal du blot folde den tomme RE-ZIP sammen og aflevere den sådan her:

  • 1

   Find Returpunkt

   Find et Returpunkt i RE-ZIP appen

  • 2

   Scan

   Scan RE-ZIP QR-koden ved Returpunktet for at modtage din rabatkode

  • 3

   Returner

   Returner den tomme RE-ZIP ved Returpunktet kvit og frit