Lugter du af ged, løg eller kommen?

Lugter du af ged, løg eller kommen?

Lugter du af ged, løg eller kommen?

Så er du faktisk helt normal. Der findes 8 bakterier der dominerer bakteriefloraen hos alle os mennesker, hvoraf de 3 lugtende afgiver en lugt af ged, løg eller kommen.

Hvorfor lugter sved?

Sveden i sig selv lugter faktisk ikke. Det er den proces der sker, når vores egne bakterier på huden nedbryder de næringsstoffer fra sveden. Det vil altså sige, at det er affaldsstofferne fra denne proces der er årsagen til den dårlige lugt.

Lugter sved ens på hele kroppen?

Sveden lugter ikke ens alle steder på kroppen. I armhulerne og i skridtet lugter vi mere, dette skyldes at vi i disse områder også udskiller urinstof og mælkesyre. Andre dele af kroppen, eksempelvis på hænderne, producerer vi sved uden lugt fordi denne sved kun indeholder salte. Vi kender alle det med, at hvis vi slikker på vores hud smager den af salt, og dette er årsagen til det.

Nyeste forskning

Noget af det nyeste er, at man kan få bakterier fra en ikke-svedende person og dermed adoptere hans/hendes flora. Det bliver super spændende at følge i fremtiden.

 

Kilde:

Illustreret Videnskab

Af Gorm Palmgren og Jesper Bindslev

The RE-ZIP loop

Returner og bliv belønnet!

Vælg RE-ZIP for at redde planeten fra endnu en engangsemballage og modtag en rabatkode som tak. Når du returnerer din RE-ZIP, vil den blive genbrugt igen og igen...

Efter du har modtaget din ordre, skal du blot folde den tomme RE-ZIP sammen og aflevere den sådan her:

 • 1

  Find Returpunkt

  Find et Returpunkt i RE-ZIP appen

 • 2

  Scan

  Scan RE-ZIP QR-koden ved Returpunktet for at modtage din rabatkode

 • 3

  Returner

  Returner den tomme RE-ZIP ved Returpunktet kvit og frit