Nyvasket undertøj er ikke så rent som du tror

Nyvasket undertøj er ikke så rent som du tror

Skrevet af Anja Byrial Hansen

I april 2019 bragte BT en artikel om, at vores nyvaskede undertøj kan være møgbeskidt, hvis vi kun vasker det på 40 grader, da bakterierne ikke bliver slået ihjel.  (https://www.bt.dk/forbrug/dine-nyvaskede-underbukser-kan-vaere-moegbeskidte)

”Er de fækaliebefængte underbukser vasket sammen med karkludene på 40 grader, kan bakterierne potentielt blive tværet ud på køkkenbordet, næste gang man tørrer det over med en nyvasket klud”.

Jeg sad og smilte mens jeg læste den. Jeg havde netop fundet ud af hvad probiotika egentlig kunne.

Jeg kunne ikke undsige mig fra, at jeg netop var i den kategori, at jeg kun sorterede mit tøj i farver. Det betød, at hvis jeg havde en grøn karklud og et par sorte underbukser, ja så kom de da i bunken med kulørt, som blev vasket på 30-40 grader.

I dag når jeg sorterer mit vasketøj, så tænker jeg ofte på artiklen, fordi hvis jeg ikke havde skiftet al mit vaskemiddel ud med byoms, ja så ville jeg have vasket langt flere vaske, fordi vasketøjet skal sorteres i så mange forskellige bunker. Og hvor er miljøet i det?

Og bonussen er naturligvis også, at selvom der er lidt madrester mv. i karkluden og de havner i rørene. Eller man glemmer en vask, så lugter vaskemaskinen ikke længere som en kloak eller jordslået. Probiotikaen er nærmest som en indbygget økologisk afløbsrens, idet de gavnlige bakterier også er aktive i rørene og udrydder de dårlige bakterier, helt uden at skulle tilføje eddikesyre eller køre en kogevask, som beskrevet i artiklen.