Spar penge på disse vasketips

Spar penge på disse vasketips

I takt med at krigen raser i Ukraine, så har prisstigninger ramt resten af verden. I Danmark er det specielt stigende udgifter til EL, Gas, Olie og dagligvarer som har stigende tendenser som rammer alle. Derfor er det en god ide at tænke mere over, hvor det er muligt at spare, og en af de helt store energisyndere er vaskemaskinen.

Hvis din vaskemaskine har et godt energimærke, så er der heldigvis andre gode råd at hente. Den helt store besparelse ligger i at ændre dine vaner. Vær kritisk overfor dit vasketøj! Hvis dine børn selv putter tøj til vask, så gennemgå det, fordi ofte bliver det bare puttet i vasketøjskurven fordi det er en nem måde at rydde op på😊 Men rent generelt er det en god ide at gennemgå tøjet. Måske er der blot en lille plet som nemt kan klares med en pletvask. De fleste gange kan du nøjes med at give det en tur med Freshen Up og en lufter. Lav et vaskestativ med al det tøj der skal genopfriskes og spray det blot.

Dit tøj bliver ikke slidt at brug, det bliver slidt af vask. Så der er også meget at spare på tøjbudgettet ved at ændre vaner. Vær opmærksom på, at der også er en del at hente ved at time tidspunktet for hvad tid på dagen vi vasker. Rigtig mange vaskemaskiner har en funktion til at udskyde og time vasken som er billigst om formiddagen og om natten. Vi har samlet 6 nemme spareråd til tøjvasken:

 1. Vær kritisk om tøjet virkelig behøver en vask
 2. Drop forvasken! Det er meget sjældent at tøjet er så beskidt at det er nødvendigt
 3. Fyld maskinen helt op
 4. Vask ved lav temperatur
 5. Sæt timer og vask på tidspunkter hvor EL-prisen er lavest
 6. Tør tøjet udenfor i stedet for i tørretumbler

   

  En gennemsnitlig familie på 4 vil med disse enkle spareråd kunne spare 1.000,- om året med de priser vi har lige nu.

  Hav altid en Freshen Up stående ved vaskemaskinen, så du kan være kritisk med vasken og så bliver du mindet om at ændre en vane.

  Faktisk kan der gå helt sport i at spare på vasken. De fleste vil opleve at spare over hver 3. vask! Et ekstra tip til Freshen Up er at bruge den præventivt. Spray den i tøjet lige inden du tager det på, så vil lugten ikke opstå og spray igen når du tager tøjet af.

  Men, måske er det endda tiden til at skifte til en vaskemaskine med et bedre energimærke end den du har. Her er et link til Videnscenter Bolius, der har lavet en nem beregner, så du kan se om det for dig kan betale sig at skifte den gamle vaskemaskine ud.

  Vær opmærksom på, at Energimærket har ændret sig fra de gamle A+ til A-G. Hvis du skal købe en ny vaskemaskine, så findes her en beregner pr. maskine.

  God fornøjelse med at ændre dine vaskevaner😊

  The RE-ZIP loop

  Returner og bliv belønnet!

  Vælg RE-ZIP for at redde planeten fra endnu en engangsemballage og modtag en rabatkode som tak. Når du returnerer din RE-ZIP, vil den blive genbrugt igen og igen...

  Efter du har modtaget din ordre, skal du blot folde den tomme RE-ZIP sammen og aflevere den sådan her:

  • 1

   Find Returpunkt

   Find et Returpunkt i RE-ZIP appen

  • 2

   Scan

   Scan RE-ZIP QR-koden ved Returpunktet for at modtage din rabatkode

  • 3

   Returner

   Returner den tomme RE-ZIP ved Returpunktet kvit og frit