Undgå luftforurening med rengøringsmidler

Undgå luftforurening med rengøringsmidler

Skab mindre luftforurening i hjemmet med naturlige rengøringsmidler

Rengøring er en naturlig del af langt de flestes hverdag. Når du gør rent jævnligt, sørger du nemlig blandt andet for at forebygge bakterie- og smittespredning samt nedsætte mængden af allergifremkaldende stoffer. I det hele taget giver en grundig rengøring bare god ro i sindet, ikk’?

Der findes en lang række forskellige rengøringsmidler til hjemmet, men det er langt fra dem alle, der er lige gode. Selvom mange produkter lover guld og grønne skove, er det vigtigt at stille krav til dine rengøringsmidler. Et nyt studie viser nemlig, at der kan være sundhedsmæssige konsekvenser ved at bruge skadelige rengøringsmidler.

Her på siden kan du blive klogere på, hvordan du med gode rengøringsprodukter undgår at forurene hjemmet. Vi gør dig helt klar til at tage rengøringsbaljen frem med ekstra god samvittighed.

Hvordan påvirker luftforurening kroppen?

Der er parfume her, der og alle vegne i mange rengøringsprodukter, luftfriskere og vaskepulvere – og derfor er mange danskere vilde med duften af rengøring. Lavendel, rose og citron er da også bare nogle af de mange muligheder på markedet, når der skal vælges dufte til rengøringsprodukter. Selvom det hele dufter meget dejligt, er det vigtigt at være opmærksom. Ifølge undersøgelser kan både duftrige rengøringsmidler og produkter, der indeholder stoffer, som er raffineret fra petroleum nemlig frembringe lige så mange luftbårne partikler som et køretøj på en stor vej i en travl europæisk storby.

Nyt studie viser således, at husholdningsprodukter, maling og pesticider rent faktisk står for halvdelen af det skidt, som byboerne indånder.

Særligt er det forbindelsen limonen, som dufter af citron samt ingredienser raffineret fra petroleum, der kan udgøre en større sundhedsmæssig risiko. Når de rammer en udendørs forurenet luftart i form af ozon, vil der ske en kemisk reaktion. Det er denne kemiske reaktion, der kan udforme luftbårne partikler, som kan trænge ned i lungerne. Luftforureningen kan påvirke kroppen på en sådan måde, at det blandt andet kan lede til problemer som eksempelvis astma ved for høj eksponering. Der er altså god grund til ikke blot at lade sig friste af skønne dufte, når du er på udkig efter rengøringsmidler til hjemmet.

Fire tips til at undgå luftforurening i hjemmet

Der er ingen tvivl om, at et godt indeklima på mange måder er vigtigt for vores sundhed. Som udgangspunkt kommer du langt med at forbedre indeklimaet i hjemmet ved blot at støvsuge og rengøre ofte. Der findes dog også en række andre metoder, du med fordel kan tage i brug for at undgå luftforurening i hjemmet:

1. Luft ud dagligt

Et klassisk – men ikke desto mindre vigtigt – råd i forhold til at mindske luftforurening i hjemmet. Selvom det måske lyder som sund fornuft, er det alligevel langtfra alle, der husker det simple råd. Luft ud fem minutter ad gangen, gerne flere gange om dagen. Det er vigtigt med gennemtræk, hvis du vil være sikker på, at luften i hele hjemmet skiftes ud. Derudover er det også en rigtig god idé at åbne vinduer i forbindelse med madlavning, hvis du vil slippe for vanddamp og forbrændingsprodukter.

2. Tør ikke tøj indendørs

Fugt er noget af det, der sviner og forurener allermest derhjemme. I det hele taget er vanddamp bare rigtig dårligt for indeklimaet. I værste tilfælde kan fugt nemlig resultere i skimmelsvamp, og det er der virkelig ikke nogen, der ønsker at have i sit hjem. Tør derfor så vidt muligt dit tøj udenfor for at undgå luftforurening i hjemmet i form af fugt. Hvis du bor i en lejlighed, kan du i stedet hænge tøjet til tørre på badeværelset, hvor der er udsugning.

3 - Vælg probiotika til rengøring

Der findes som sagt rigtig mange forskellige rengøringsmidler. Når du vil forebygge luftforurening i hjemmet, er naturlige og plantebaserede rengøringsmidler med probiotika formentlig blandt de bedste rengøringsmidler på markedet. Probiotika har nemlig en unik evne til at genoprette den naturlige mikrobiologiske balance, hvilket beskytter mod skadelige bakterier. Probiotika sørger for at sprede de gode bakterier ud på overfladen, hvor de dårlige bakterier nedkæmpes. Når du vælger probiotika, kan du endda opleve helt op til otte dages beskyttelse.

4 – luk døren til badeværelset
På badeværelset bruger vi mange produkter med dufte fra hud- og kropspleje-produkter samt parfume og sammen med den fugt der naturligvis er på et badeværelse, er det meget vigtigt at lukke døren, så det ikke kommer ud i resten af huset. På badeværelsen er det ekstra vigtigt med god udsugning og daglig udluftning.

 

Hos Byoms har vi en mission om at fremstille gode, naturlige produkter, så du nemt og trygt kan gøre rent. Vi har fokus på sundhedsfremmende rengøring, og med vores populære produkter til rengøring kan du skabe en god balance i hjemmet. Vi tilbyder et eksklusivt udvalg af produkter, og vi tror på, at den bedste rengøring består af naturens superkræfter og masser af knofedt.

Uanset om du leder efter gode rengøringsmidler til badeværelset, soveværelset eller nogle af hjemmets andre rum, kan du med fordel alliere dig med Byoms.

Psst… Vores rengøringsprodukter er ikke bare til gavn for dit hjem. Probiotika består netop af levende, gode bakterier, der samtidig er en del af vores naturlige økosystem. Derfor er rengøring med probiotika også et rigtig godt valg, når du vil passe godt på din krop og på naturen.

Hvis du vil blive endnu klogere på dine mange muligheder for rengøring med probiotika, er du altid meget velkommen til at kontakte os.

 

Kildehenvisning:

https://livsstil.tv2.dk/bolig/2016-09-21-forurening-fundet-paa-12-boernevaerelser-som-en-trafikeret-vej-i-myldretid

https://videnskab.dk/krop-sundhed/husholdningsprodukter-forurener-luften-lige-saa-meget-som-biler

https://videnskab.dk/krop-sundhed/studie-rengoeringsmidler-kan-skabe-luftforurening-paa-niveau-med-veje-i-storbyer

The RE-ZIP loop

Returner og bliv belønnet!

Vælg RE-ZIP for at redde planeten fra endnu en engangsemballage og modtag en rabatkode som tak. Når du returnerer din RE-ZIP, vil den blive genbrugt igen og igen...

Efter du har modtaget din ordre, skal du blot folde den tomme RE-ZIP sammen og aflevere den sådan her:

 • 1

  Find Returpunkt

  Find et Returpunkt i RE-ZIP appen

 • 2

  Scan

  Scan RE-ZIP QR-koden ved Returpunktet for at modtage din rabatkode

 • 3

  Returner

  Returner den tomme RE-ZIP ved Returpunktet kvit og frit